mieszkanie

Mieszkanie Black & White w Gliwicach

Projekt realizowany w odnowionej gliwickiej kamiennicy . Motywem przewodnim w projektowaniu wnętrza mieszkania była konsekwencja łączenia barw jasnych i ciemnych, z zachowaniem podziałów i proporcji w zestawianiu konkretnych materiałów. W myśl tego pas płytek podłogowych znalazł swoje odzwierciedlenie na ścianie, a podłoga została „przeciągnięta” na ścianę w formie zabudowy meblowej. Dominujące kolory to biel i czerń, przełamane orzechowym drewnem i szarościami. Akcentem we wnętrzu jest fototapeta z motywem lotniczym,odnosząca się do zainteresowań i pasji inwestora. Funkcjonalna kuchnia to połączenie lakierowanych czarno-białych frontów i efektownych lamp. W przestronnej łazience zaprojektowano kabinę walk-in wraz z deszczownicą, a zabudowa meblowa łazienki została zaprojektowana z płyt lakierowanych.